EVÄSTEET, TIEDOT JA MUUTA

Tietosuojakäytäntö

Olemme laatineet tämän tietosuojakäytännön (versio 12/01/2022-311250363), jossa kerrotaan yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 määräysten mukaisesti, mitä tietoja me keräämme, miten käytämme tietoja ja minkälaisia valintoja voit tehdä tämän verkkosivuston vierailijana.

Valitettavasti aihealueen luonteen vuoksi teksti on hyvin teknistä, mutta olemme pyrkineet kuvailemaan tärkeimmät asiat mahdollisimman yksinkertaisesti ja selkeästi.

Huomaa: Tämä tietosuojakäytäntö koskee tämän verkkosivuston käyttöä. Löydät näytteen AfterPay-ostoksiisi sovellettavasta tietosuojakäytännöstä täältä. Huomaa, että tietosuojakäytännöt voivat vaihdella eri kauppiaiden välillä. Sovellettavat lausekkeet löytyvät kassalta ja kunkin kauppiaan tietosuojakäytännöistä.

Automaattinen tietojen tallennus

Kun vierailet verkkosivustoillamme, tietyt tiedot luodaan ja tallennetaan automaattisesti.

Kun käyt verkkosivustollamme, aivan kuten nytkin, verkkopalvelimemme (tietokone, jolle tämä sivusto on tallennettu) tallentaa automaattisesti tietoja, kuten:

Nämä tiedot tallennetaan tiedostoihin (verkkopalvelimen lokitiedostot).

Yleensä verkkopalvelimen lokitiedostot tallennetaan kahdeksi viikoksi, minkä jälkeen ne poistetaan automaattisesti. Emme jaa näitä tietoja.

Henkilötietojen säilytys

Tällä verkkosivustolla sähköisesti lähettämiäsi henkilötietoja, kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, osoitettasi tai muita henkilötietoja, käytetään vain meidän toimestamme määritettyyn tarkoitukseen ja määrätyn ajan. Näitä henkilötietoja säilytetään turvallisesti, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Siksi käytämme henkilötietoja vain yhteydenpitoon sellaisten kävijöiden kanssa, jotka nimenomaisesti pyytävät yhteydenottoa, sekä tällä verkkosivustolla tarjottujen palvelujen ja tuotteiden käsittelyyn. Emme jaa henkilötietojasi ilman lupaasi.

Jos lähetät meille henkilötietoja sähköpostitse – ja siten tämän sivuston ulkopuolella – emme voi taata tietojesi turvallista siirtämistä ja suojaamista. Suosittelemme, että et koskaan lähetä luottamuksellisia tietoja sähköpostitse salaamatta.

Yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1a) (käsittelyn laillisuus) mukaan oikeusperustana on se, että annat meille suostumuksesi antamiesi tietojen käsittelyyn. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa – pyynnön sisältävä sähköpostiviesti riittää. Yhteystietomme löytyvät täältä.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet

Yleisen tietosuoja-asetuksen määräysten mukaisesti sinulla on yleensä seuraavat oikeudet:

Jos mielestäsi tietojesi käsittely rikkoo tietosuojalainsäädäntöä tai tietosuojaoikeuksiasi on muutoin rikottu, voit ottaa yhteyttä liittovaltion tietosuojavaltuutettuun (BfDI).

Vierailijoiden käyttäytymisen analysointi

Tietosuojakäytännössä kerromme, analysoimmeko me ja miten me analysoimme tietoja vierailustasi tällä sivustolla. Yleensä kerätyt tiedot analysoidaan anonymisoidussa muodossa, emmekä pysty päättelemään henkilöllisyyttäsi tämän verkkosivuston käytön perusteella. Tietosuojakäytännössä on lisätietoja siitä, miten voit vastustaa tätä vierailutietojesi analysointia.

TLS-salaus ja https

Käytämme https-protokollaa tietojen turvalliseen siirtämiseen internetissä (tietosuoja teknisen suunnittelun avulla, yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 25 (1)). Käyttämällä TLS (Transport Layer Security) -salausprotokollaa tietojen turvalliseen siirtämiseen internetin välityksellä voimme varmistaa luottamuksellisten tietojen suojauksen. Voit tunnistaa tämän tietoturvatekniikan käytön tiedonsiirrossa selaimen vasemmassa yläkulmassa olevan pienen lukkosymbolin ja sekä verkko-osoitteen https-etuliitteen (http:n sijaan) kautta.

Google Analyticsin tietosuojakäytäntö

Käytämme verkkosivustollamme Google Analytics (GA)- analyysiseurantatyökalua, jonka tarjoaa Yhdysvalloissa toimiva Google Inc. Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irlanti) vastaa kaikista Euroopan alueen Google-palveluista. Google Analytics kerää tietoja toiminnastasi verkkosivustollamme. Jos esimerkiksi napsautat linkkiä, toiminto tallennetaan evästeeseen ja lähetetään Google Analyticsille. Google Analyticsilta saamiemme raporttien avulla voimme paremmin mukauttaa verkkosivustoamme ja palveluamme toiveidesi mukaiseksi. Seuraavassa kerromme tarkemmin seurantatyökalusta ja ennen kaikkea siitä, mitä tietoja tallennetaan ja miten voit estää tallentamisen.

Mikä Google Analytics on?

Google Analytics on seurantatyökalu, jota käytetään verkkosivustomme liikenteen analysointiin. Jotta Google Analytics toimisi, verkkosivustomme koodiin on integroitu seurantakoodi. Kun vierailet verkkosivustollamme, tämä koodi tallentaa verkkosivustollamme suorittamiesi eri toimintojen tiedot. Kun poistut sivustoltamme, nämä tiedot lähetetään Google Analytics -palvelimille, joihin ne tallennetaan.

Google käsittelee tietoja ja saamme raportteja käyttäjän toiminnasta. Näitä raportteja voivat olla muun muassa:

Miksi käytämme Google Analyticsia verkkosivustollamme?

Tavoitteemme tämän verkkosivuston kanssa on selkeä. Haluamme tarjota parasta mahdollista palvelua. Google Analyticsin tilastot ja tiedot auttavat meitä saavuttamaan tämän tavoitteen.

Tilastollisesti analysoidut tiedot antavat selkeän kuvan verkkosivustomme vahvuuksista ja heikkouksista. Toisaalta voimme optimoida verkkosivustomme, jotta kiinnostuneiden olisi helpompi löytää se Googlen kautta. Toisaalta tiedot auttavat meitä ymmärtämään vierailijoita paremmin. Siten tiedämme tarkalleen, mitä meidän on parannettava verkkosivustollamme voidaksemme tarjota parasta mahdollista palvelua. Tiedot auttavat meitä myös toteuttamaan mainos- ja markkinointitoimiamme kohdistetummin ja kustannustehokkaammin. Loppujen lopuksi on järkevää esitellä tuotteitamme ja palveluitamme vain niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita niistä.

Mitä tietoja Google Analytics tallentaa?

Google Analytics käyttää seurantakoodia luodakseen satunnaisen, yksilöllisen tunnuksen selaimesi evästeeseen. Siten Google Analytics tunnistaa sinut uutena käyttäjänä. Kun seuraavan kerran vierailet verkkosivustollamme, sinut tunnistetaan "palaavana" käyttäjänä. Kaikki kerätyt tiedot tallennetaan yhdessä tämän käyttäjätunnuksen kanssa. Näin voidaan arvioida pseudonyymejä käyttäjäprofiileja.

Evästeiden ja sovellustapaustunnisteiden kaltaiset tunnisteet mahdollistavat verkkosivustollamme suorittamiesi toimien mittaamisen. Toimet viittaavat kaikkeen toimintaasi verkkosivustollamme. Jos käytät myös muita Google-järjestelmiä (kuten Google-tiliä), Google Analyticsin kautta luodut tiedot voidaan linkittää kolmannen osapuolen evästeisiin. Google ei jaa Google Analytics -tietoja, ellemme me verkkosivuston ylläpitäjänä hyväksy sitä. Poikkeuksia voidaan tehdä, jos laki niin vaatii.

Google Analyticsin käyttämät evästeet löytyvät tämän tietosuojakäytännön lopusta.

Tässä on yleiskatsaus tärkeimmistä Google Analyticsin avulla kerätyistä tiedoista:

Lämpökartat: Google laatii ns. lämpökarttoja (heat maps). Lämpökarttojen avulla voidaan nähdä tarkasti alueet, joita napsautetaan. Siten saamme tietoa siitä, minne menet verkkosivustollamme.

Istunnon kesto: Istunnon kestolla Google tarkoittaa aikaa, jonka vietät verkkosivustollamme poistumatta verkkosivustolta. Jos et ole ollut aktiivinen 20 minuuttiin, istunto päättyy automaattisesti.

Välitön poistuminen prosenteissa: Välitön poistuminen tarkoittaa, että käyt verkkosivustollamme vain yhdellä sivulla ja poistut sen jälkeen sivustoltamme uudelleen.

IP-osoite: IP-osoite näytetään vain lyhennetyssä muodossa, joten selkeä kohdennus ei ole mahdollista.

Sijainti: IP-osoitetta voidaan käyttää maan ja likimääräisen sijainnin määrittämiseen. Tätä prosessia kutsutaan myös IP-paikannukseksi.

Tekniset tiedot: Teknisiä tietoja ovat muun muassa selaimesi tyyppi, internetpalveluntarjoajasi tai näytön resoluutio.

Suosituslähde: Olemme luonnollisesti kiinnostuneita myös siitä, miltä verkkosivustolta tai minkä mainoksen kautta saavuit verkkosivustollemme.

Tämä luettelo ei ole täydellinen, ja se on tarkoitettu vain yleiseksi tiedonlähteeksi Google Analyticsin tallentamista tiedoista.

Missä tietoja säilytetään ja kuinka pitkään?

Google-palvelimia on ympäri maailmaa. Useimmat palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, joten tiedot tallennetaan yleensä Yhdysvalloissa sijaitseviin palvelimiin. Tästä voit lukea tarkasti, missä Google-konesalit sijaitsevat.

Tietosi jaetaan useiden fyysisten tietovälineiden kesken. Sen etuna on, että tietoihin pääsee nopeammin käsiksi ja tiedot on suojattu paremmin väärinkäytöltä. Jokaisessa Googlen konesalissa on hätäohjelmia tallennettuja tietoja varten. Siten, vaikka esimerkiksi Googlen laitteisto vikaantuu tai luonnonkatastrofi sammuttaa palvelimet, riski Google-palvelukatkokselle pysyy alhaisena.

Google Analytics säilyttää tietojasi 14 kuukautta.

Kun määritetty aika on kulunut umpeen, tiedot poistetaan. Poistot suoritetaan kerran kuussa. Tämä säilytysaika koskee tietojasi, jotka on linkitetty evästeisiin, käyttäjätunnuksiin ja mainontatunnuksiin (esim. DoubleClick-evästeet). Raportin tulokset perustuvat koottuihin tietoihin, ja ne tallennetaan käyttäjätiedoista riippumatta. Kootut tiedot viittaavat yksittäisten tietojen yhdistämiseen suuremmaksi yksiköksi.

Miten voin poistaa tietoni tai estää tietojen tallentamisen?

Euroopan unionin tietosuojalain mukaisesti sinulla on oikeus saada tietoja sinusta tallennetuista tiedoista sekä muuttaa tietoja, poistaa ne tai rajoittaa niiden käyttöä. Voit poistaa Google Analyticsin JavaScriptin (ga.js, analytics.js, dc.js) käytöstä selainlisäosan avulla estääksesi Google Analyticsia käyttämästä tietojasi. Voit ladata ja asentaa selainlisäosan osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB. Huomaa, että tämä lisäosa poistaa käytöstä vain Google Analyticsin tiedonkeruun.

Jos haluat yleisesti poistaa evästeet käytöstä, poistaa ne kokonaan tai hallita niitä (Google Analyticsista riippumatta), tarjolla on kullekin selaimelle erillinen opas:

Chrome: Evästeiden tyhjentäminen, ottaminen käyttöön ja hallinta Chromessa

Safari: Evästeiden ja verkkosivuston tietojen hallinta Safarissa

Firefox: Eväste- ja sivustotietojen tyhjentäminen Firefoxissa

Internet Explorer: Evästeiden poistaminen ja hallinta

Microsoft Edge: Evästeiden poistaminen Microsoft Edgessä

Google Analytics on aktiivinen osallistuja EU:n ja Yhdysvaltojen välisessä Privacy Shield -järjestelyssä, joka säätelee henkilötietojen asiallista ja turvallista siirtoa. Lisätietoja on osoitteessa https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000001L5AAI&tid=311250363.

Toivomme, että pystyimme tässä selittämään tärkeimmät tiedot Google Analyticsin suorittamasta tietojen käsittelystä. Jos haluat lisätietoja seurantapalvelusta, suosittelemme napsauttamaan seuraavia kahta linkkiä: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/us/ ja https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Google Analyticsin IP-anonymisointi

Olemme ottaneet Google Analyticsin kanssa käyttöön IP-osoitteen anonymisoinnin tällä verkkosivustolla. Google on kehittänyt tämän ominaisuuden, jotta tämä sivusto voisi noudattaa sovellettavia tietosuojamääräyksiä ja paikallisten tietosuojaviranomaisten suosituksia, jos ne kieltävät koko IP-osoitteen tallentamisen. IP-osoitteen anonymisointi tai maskaus tapahtuu heti, kun IP-osoitteet saapuvat Google Analyticsin tiedonkeräysverkostoon ja ennen tietojen tallentamista tai käsittelyä.

Lisätietoja IP-osoitteen anonymisoinnista on osoitteessa https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=en.

Google Analyticsin datan käsittelyä koskeva muutos

Olemme tehneet Google Analyticsin kanssa suoran asiakassopimuksen Google Analyticsin käytöstä hyväksymällä datan käsittelyä koskeva muutoksen Google Analyticsissa.

Lisätietoja Google Analyticsin datan käsittelyä koskevasta muutoksesta on täällä: https://support.google.com/analytics/answer/3379636?hl=en&utm_id=ad

Lähde: Luotu AdSimplen tietosuojageneraattorilla yhteistyössä bauenwir.de-sivuston kanssa

Evästeet

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja verkkosivustomme käytön analysointiin. Jaamme myös tietoja verkkosivustomme käytöstä sosiaalisen median palveluita, mainospalveluita ja analytiikkapalveluita tarjoavien kumppaniemme kanssa. Kumppanimme voivat yhdistää nämä tiedot muihin tietoihin, jotka olet antanut heille tai jotka he ovat keränneet osana palvelujen käyttöäsi.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot käyttävät käyttökokemuksen parantamiseen.

Lain mukaan voimme tallentaa evästeitä laitteellesi, jos ne ovat ehdottoman välttämättömiä tämän sivuston toiminnan kannalta. Kaikkia muita evästetyyppejä varten tarvitsemme suostumuksesi.

Tällä sivustolla käytetään erilaisia evästeitä. Jotkin evästeet ovat peräisin kolmansilta osapuolilta, jotka toimivat verkkosivuillamme.

Voit milloin tahansa muuttaa suostumustasi tai perua suostumuksesi koskien verkkosivustollamme olevan evästeilmoituksen mukaista toimintaa.

Tämän tietosuojakäytännön kautta voit lukea lisää siitä, keitä me olemme, miten voit ottaa meihin yhteyttä ja miten käsittelemme henkilötietoja.

Anna suostumuksesi tunnus ja päivämäärä, kun otat meihin yhteyttä suostumukseesi liittyen.

Suostumuksesi koskee seuraavia toimialueita (domaineja): www.afterpay.fi

Nykyinen tilasi: Salli kaikki.

Suostumustunnuksesi: sgRr8b78CpjnBCg5TQ92/ks+5QSRmi+AeNSZLjBRR3oegSfZrL3mmg==Suostumuksen päiväys: Tiistai, 21. syyskuuta 2021, 12:05:33 CEST

Cookiebot on viimeksi päivittänyt evästeilmoituksen 14.09.2021:

Välttämätön (1)

Välttämättömät evästeet mahdollistavat verkkosivuston käytön mahdollistamalla perustoiminnot, kuten sivuilla siirtymisen ja pääsyn verkkosivuston suojattuihin osiin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.

Nimi Toimittaja Tarkoitus Vanheneminen Tyyppi
CookieConsent Cookiebot Tallentaa käyttäjän suostumustilan evästeille nykyisellä toimialueella (domainilla). 1 vuosi HTTP-eväste

Tilastot (4)

Tilastoevästeet auttavat verkkosivustojen omistajia ymmärtämään, miten vierailijat käyttävät verkkosivustoja, keräämällä tietoja ja kertomalla tiedoista nimettömästi.

Nimi Toimittaja Tarkoitus Vanheneminen Tyyppi
_ga Google Rekisteröi yksilöllisen tunnuksen, jota käytetään tilastotietojen luomiseen siitä, miten vierailija käyttää verkkosivustoa. 2 vuotta HTTP-eväste
_gat Google Google Analytics käyttää tätä pyyntönopeuden rajoittamiseen. 1 päivä HTTP-eväste
_gid Google Rekisteröi yksilöllisen tunnuksen, jota käytetään tilastotietojen luomiseen siitä, miten vierailija käyttää verkkosivustoa. 1 päivä HTTP-eväste
collect Google Käytetään tietojen lähettämiseen Google Analyticsille koskien kävijän laitetta ja toimintaa. Rekisteröi kävijän eri laitteilla ja markkinointikanavilla. Istunto Pikseliseuranta