Villkor för Riverty Faktura

Version [1.1], tillämpliga från och med 26.04.2023.

Vad är Riverty Faktura?

Med Riverty Faktura kan du betala för ditt köp i vår butik med faktura ("Riverty Faktura").

Vi som handlare (nedan "Handlaren") erbjuder dig Riverty Faktura i vår butik i samarbete med Riverty Sweden AB, org.nr 556595-1704, Smältgatan 1, Box 1143, 43215 Varberg, Sverige ("Riverty", för mer information se Rivertys hemsida: https://www.riverty.com/sv-se/imprint/). För att kunna betala med Riverty Faktura måste du ha en faktura- och leverans/ postadress i Sverige. Denna adress får inte vara en postboxadress. Dessutom måste du vara antingen en person som är minst 18 år eller ett affärsföretag (oavsett om det drivs som enskild firma, aktiebolag, handelsbolag, komplementärbolag, kommanditbolag, kooperativ, stiftelse eller på annan typ av bolag).

Om du väljer att betala ditt köp med Riverty Faktura innebär det att:

Tillämpningsområde för dessa villkor

Observera att dessa villkor gäller när du väljer att betala med Riverty Faktura i Handlarens butik och utgör rättigheter och skyldigheter som gäller mellan dig och Handlaren (och mellan dig och Riverty efter Överlåtelsen av fordran till Riverty). Dessa villkor blir en integrerad del av det avtal som ingåtts mellan dig och Handlaren om den Underliggande transaktionen.

1. Betalning med Riverty Faktura och meddelande om Överlåtelse av fordran

1.1 1.1 När du väljer att betala med Riverty Faktura kommer Handlaren bedöma om denna betalningsmetod är tillgänglig för ditt köp. För detta ändamål kommer Riverty utföra en kredit- och adresskontroll (enligt vad som närmare anges i Rivertys integritetspolicy: https://documents.riverty.com/privacy_statement/checkout/se_sv).

1.2 Om Riverty Faktura finns tillgänglig för ditt köp bekräftar Handlaren detta för dig när du har slutfört din beställning i butiken. Om du inte kan betala med Riverty Faktura kan du välja ett annat betalningsalternativ som finns tillgängligt i kassan.

1.3 Meddelande om Överlåtelse av fordran: Ett bindande avtal, baserat på ditt val av Riverty Faktura som betalningsmetod, mellan dig och Handlaren beträffande ditt köp medför en automatisk överlåtelse av fordran på betalning av ditt köp till Riverty. Till följd av denna Överlåtelse av fordran kommer du att få en (ursprunglig) Faktura från Riverty som anger det eller de belopp som ska betalas, vanligtvis digitalt via e-post (eller via vanlig post om ingen e-postadress finns tillgänglig) och separat från Handlarens hantering av din beställning.

1.4 Eftersom fordran har överlåtits till Riverty ska din betalning göras till Riverty. Vidare har Riverty rätt att utöva samma rättigheter mot dig när det gäller betalning som Handlaren kan utöva mot dig i enlighet med det avtal som ingåtts mellan dig och Handlaren.

1.5 Om du betalar till någon annan än Riverty efter Överlåtelsen av fordran (inklusive Handlaren) kvarstår din betalningsskyldighet till Riverty. I ett sådant fall ska du då betala (igen), denna gång till Riverty.

1.6 Fordran mot dig avseende din beställning kan alltid ensidigt överlåtas av Riverty till en tredje part, inklusive ett inkassobolag i händelse av utebliven betalning.

2. Betalning

Din (respektive) betalning ska göras till Riverty senast senast det/de datum som anges på den (gällande) fakturan. Kontonummer och övriga nödvändiga betalningsuppgifter kommer att anges i den (gällande) Faktura som Riverty skickar till dig.

3. Påföljder vid sen betalning

3.1 Om du inte betalar inom den tidsfrist som anges i Fakturan är du automatiskt i betalningsdröjsmål utan att det krävs någon ytterligare avisering. Det belopp du är skyldig Riverty till följd av Överlåtelsen av fordran är omedelbart förfallet till betalning.

3.2 Från den dag du är i betalningsdröjsmål enligt punkt 3.1 kan du utan föregående meddelande debiteras dröjsmålsränta på det förfallna beloppet med en årlig räntesats om 24 procent från förfallodagen till dess full betalning sker. Riverty kommer även att skicka en betalningspåminnelse avseende det förfallna beloppet, för vilken en påminnelseavgift om 60 kr tas ut per fakturabelopp.



Download PDF